3

'Căsătoria' gay se "opune planului lui Dumnezeu", iar toți catolicii care o sustin – de la legislatori, la grefierii care emit certificatele de căsătorie – se fac "vinovați de acest păcat grav".
Cel puțin așa a declarat episcopul Thomas Paprocki (foto), cleric romano-catolic din Springfield, Illinois, conform unui material realizat de CNN, citat de VoR. În conformitate cu acest prelat conservator, satana se află în spatele legalizarii recente a 'căsătoriei' între persoane de același sex.

Miercurea viitoare, guvernatorul Pat Quinn va semna proiectul de lege privind recunoasterea "căsătoriei" gay ca fiind legala, asa incat Episcopul Thomas Paprocki va organiza, simultan cu acest eveniment, o slujba de exorcizare, "în semn de vindecare a păcatului 'căsătoriei' între persoane de același sex".
Locul de desfășurare a slujbei va fi Catedrala Neprihănitei Zămisliri din Springfield, iar invitati sunt preoții și romano-catolicii. Ceremonia va urma un ritual al Bisericii Catolice de exorcizare. Episcopul Paprocki este oricum cunoscut pentru trezirea spirituală, prin exorcizare, in Statele Unite.

În același timp, opinia romano-catolicilor, privind 'căsătoria' între persoane de același sex, în SUA, rămâne divizata. Multi il citeaza pe Papa Francisc, care a spus, atunci când acesta era arhiepiscop de Argentina, ca acest tip de mariaj vine de la diavol și ar trebui să fie condamnat ca atare. Adversarii lor il citeaza tot pe Papa Francisc, care a spus, dupa ce a devenit Pontif, că Biserica nu are dreptul sa "intervina spiritual" în viața gay-lor și lesbienelor, mai informeaza Vor, citand materialul CNN.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01204 sec - PID: 11981