22
Supărat că guvernul a acordat un ajutor de 946.000 de euro, pentru construirea unei moschei oficiale a musulmanilor, fără reciprocitate din partea Turciei, partidul neo-nazist Golden Dawn a declarat că va organiza proteste în masă la adresa deciziei guvernului.

Partidul extremist a spus ca semnarea contractului a fost o "provocare fără precedent" și că se va folosi de poziția sa "în cadrul Parlamentului și, în special, prin demonstrații de masă, puternice", in scopul impiedicarii construirii moscheii. Acesta are suport din partea unor clerici din Biserica Ortodoxă Greacă, precum si din partea Partidului Grecilor Independenti, de dreapta, care se opune si el moscheii, considerand decizia ca fiind împotriva intereselor naționale.

Christos Zois, care conduce propriul partid, Nea Mera, a declarat ca locația moscheii din Votanikos, la "doar câțiva metri de stanca sacra a Acropolelor și langa măslinul lui Platon", este lipsita de respect pentru istoria Greciei.

"Acest lucru vine într-un moment în care guvernul nu îndrăznește să ceară ca Hagia Sophia din Istanbul să fie recunoscuta ca lacas de cult, de importanță la nivel mondial, și redeschiderea Seminarului Teologic Halki", a spus Zois.

Ministerul Infrastructurii a declarat că a atribuit contractul de construire a moscheii unui consorțiu format din firmele J&P Avax, Terna, Aktor și Intrakat.

Moscheea va fi construită pe un teren care a aparținut Marinei Elene, în Votanikos, aproape de centrul Atenei. Oficialii ministerului au declarat ca lucrările de construcție ar trebui să înceapă la începutul anului viitor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01213 sec - PID: 10970