2

Bulgaria: peste 100 de sit-uri arheologice, sub conducta de gaze (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Există peste 100 de situri arheologice, pe traseul conductei South Stream din Bulgaria, iar soarta lor rămâne inca necunoscută. Secțiunea bulgară a conductei South Stream este de aproximativ 540 de km lungime.

Cu un an în urmă, arheologii bulgari au studiat întregul traseu al conductei de gaz și au aflat că sub el exista peste 100 de sit-uri arheologice, conform televiziunii private Nova TV. Sit-urile au fost identificate cât mai exact posibil și au fost prezentate investitorilor din spatele proiectului South Stream Gas Pipeline – Gazprom și Bulgarian Energy Holding (BEH).

Arheologii nu au început săpaturile pe aceste sit-uri, în ciuda faptului că ceremonia de deschidere a lucrarilor pentru conducta a avut loc pe 31 octombrie.

Potrivit directorului Institutului National Bulgar de Arheologie, care se numara si el printre cercetatorii care au participat la săpăturile legate de conducta de gaz Nabucco, legea il obligă pe investitor să acorde finanțare. Acest lucru înseamnă că banii pentru săpăturile arheologice de pe traseul bulgaresc South Stream urmează să fie furnizati de către Gazprom și BEH.

Intervievate, firmele au confirmat, conform publicatiei Novinite, că isi vor respecta obligațiile, fără a preciza un termen limită. Gazul natural va începe sa circule prin secțiunea bulgară a conductei South Stream în 2015.

Arheologii isi fac, deci, griji, pentru ca dacă ei nu vor reusi sa obtina finantare pana in martie, le va ramane prea putin timp pentru excavare, asa incat o mare parte din aceste sit-uri unice vor risca sa fie afectate in scurt timp.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01402 sec - PID: 12175