4

Eliberarea de fatalism si de falsele viziuni apocaliptice (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Fracisc le-a cerut credinciosilor sa nu se lase înșelați de acei "Mesia falsi", ci sa avanseze in asteptarea venirii intru slava a lui Hristos, cu perseverență și discernamand fata de ceea ce este de la Dumnezeu și ceea ce nu este de la El.

In Piața Sfantul Petru, la rugaciunea Angelus, Papa a comentat, astfel, pe marginea Evangheliei in care Hristos ne vorbește despre dezastre naturale, războaie și persecuții asupra creștinilor.

Papa trage două învățăminte din această pagină a Evangheliei: "in primul rând, sa nu te lasi păcălit de niciun Mesia fals și nici paralizat de frică, iar in al doilea rand, sa iti traiesti viata in mărturisire si perseverență, așteptand venirea Domnului".

Papa a  mai subliniat că acesta este un moment în care credinciosii trebuie să exercite discernământ creștin, pentru a vedea "unde este Duhul Domnului, si unde este duhul cel rău", intrucat exista "falsi salvatori", care încearca sa-L înlocuiasca pe Iisus: lideri mondiali, guru și vrajitoare, personaje care doresc să castige de partea lor mințile și inimile oamenilor, în special cele ale tinerilor. "Iisus ne avertizează: Nu-i urmati. Nu-i urmati!".

Apoi el a mai adaugat: "Domnul ne învață să nu ne temem in fata războaielor, a revoluțiilor si nici a dezastrelor naturale, epidemiilor. Iisus ne eliberează de fatalism și de falsele viziuni apocaliptice".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
271
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.04827 sec - PID: 26181