2

Dialogul interconfesional nu are nicio alta alternativă, a afirmat Nunțiul Apostolic in Belarus (ambasadorul Vaticanului), Arhiepiscopul Claudio Gugerotti, la cea de-a 8-a Conferință Internațională Interconfesională "Antropologia Crestina Vs. Provocările Zilei de Astăzi", care se incheie astazi la Minsk, dupa trei zile de lucru, conform agentiei BelTA.

Potrivit ambasadorului Vaticanului, dialogul nu are alternativă nici în viața socială, nici in cea religioasă. El a menționat că politicienii care nu dialogheaza fac o mare greșeală, iar cei care refuza dialogul religios comit chiar un păcat.

Principalii organizatori ai conferinței au fost Centrul de Educație Creștină, Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, Institutul de Dialog Religios și Comunicații Interconfesionale al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Belarus. 

La conferința, au fost prezenti si reprezentanți ai cultelor protestante, iudaice și islamice.

Conferința a scos la lumina o parte variata a literaturii religioase, incluzand in mod special o publicatie apreciata ca unică: "Antropologie Teologica. Dicitionar Rus-Ortodox/Romano-Catolic". Cartea a fost publicată la Moscova, în 2013. Peste 40 de specialiști din diferite țări au lucrat la realizarea acesteia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.008 sec - PID: 12175