22
Dialogul interconfesional nu are nicio alta alternativă, a afirmat Nunțiul Apostolic in Belarus (ambasadorul Vaticanului), Arhiepiscopul Claudio Gugerotti, la cea de-a 8-a Conferință Internațională Interconfesională "Antropologia Crestina Vs. Provocările Zilei de Astăzi", care se incheie astazi la Minsk, dupa trei zile de lucru, conform agentiei BelTA.

Potrivit ambasadorului Vaticanului, dialogul nu are alternativă nici în viața socială, nici in cea religioasă. El a menționat că politicienii care nu dialogheaza fac o mare greșeală, iar cei care refuza dialogul religios comit chiar un păcat.

Principalii organizatori ai conferinței au fost Centrul de Educație Creștină, Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, Institutul de Dialog Religios și Comunicații Interconfesionale al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Belarus.

La conferința, au fost prezenti si reprezentanți ai cultelor protestante, iudaice și islamice.

Conferința a scos la lumina o parte variata a literaturii religioase, incluzand in mod special o publicatie apreciata ca unică: "Antropologie Teologica. Dicitionar Rus-Ortodox/Romano-Catolic". Cartea a fost publicată la Moscova, în 2013. Peste 40 de specialiști din diferite țări au lucrat la realizarea acesteia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01071 sec - PID: 3173