2

Tatarstan: doua biserici ortodoxe au fost atacate si incendiate (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Două biserici ortodoxe au fost distruse, prin incendiere, în doua atacuri comise in Republica ruseasca Tatarstan, in aceste zile.

Mitropolia Ortodoxă de Tatarstan a emis o declarație, in care arata că Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie din Solunsk, din districtul Yana Chishme al Tatarstanului, a fost complet distrusa, în urma unui atac, prin incendiere, pe data de 17 noiembrie.

De asemenea, in aceeasi zi, poliția a declarat ca atacatori neidentificati au incendiat o biserică ortodoxă aflata în faza de construcție, în orașul Chistai.

Pompierii au reușit să stingă incendiul în Chistai, salvand biserica. Credinta cea mai larg raspandita in Tatarstan, astazi, este Islamul Suunit, 55 % din populație fiind musulmană, urmata de Biserica Ortodoxa, care numara 1.6 milioane credinciosi. Tatarstan are capitala la Kazan (foto: centru ortodox in capitala).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0083 sec - PID: 6550