20
Ministrul italian de externe, Emma Bonino, a declarat ieri ca există suspiciuni că, printre libienii care au ales sa vina in Europa, se afla un număr de persoane care au legături cu Al Qaeda sau cu alte grupari jihadiste, conform unui raport al agentiei italiene Ansa.

Când a fost întrebata dacă asta ar implica acte de terorism, Emma a răspuns: "Nu știu. Dar este o amenințare la adresa securitatii".

"Problema securitatii este din ce în ce mai gravă", a spus ministrul italian. "Avem o mare cantitate de informații cu privire la acest lucru. Libia este pe punctul de a deveni un stat care eșueaza. Se afla într-o situație foarte delicată și acționează ca un canal deschis unui trafic sporit; atât de natură umană cat si de alt tip".

"Problema securității este tratată de către toți partenerii mei și va fi privita mai în profunzime într-o întâlnire între COPS (Comitetul Politic si de Securitate al UE) și COSI (Comitetul Permanent pentru Securitate Internă)", a spus aceasta.

"Aceste lucrari vor continua". Printre miniștrii de externe ai UE, "se constientizeaza faptul ca nu mai este doar o chestiune de repartizare a sarcinilor – care dintre noi sa preia cel mai mare numar de refugiati. Este o problemă mult mai gravă", a mai spus ea.

"Întreaga linie de coastă din sudul Mediteranei se afla într-o situatie instabila, cu consecințe care nu pot fi tratate numai de Italia – cu atât mai puțin doar de către Malta. Mi se pare că creste gradul de conștientizare vizavi de aceasta. Noi trebuie să lucrăm si sa lansam decizii operative și sper să începem cu acest consiliu", a incheiat aceasta, citata de Ansa.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01067 sec - PID: 18844