3

Gregory Laham, Patriarhul sirian al Bisericii Greco-Catolice Melchite, a făcut apel la colegii săi creștini să rămână în Siria, în ciuda conflictului brutal care a facut ravagii în țară.

"Le transmit fiilor mei sa rămâna în țara lor; viitorul va fi dificil, dar va fi mai bine, cu voia lui Dumnezeu", a declarat Patriarhul, pentru France Presse, intr-un interviu.

Patriarhul, care s-a aflat in Vatican pentru o întâlnirie cu Papa Francisc (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), le-a mai cerut, totodata, țărilor europene să nu ii "încurajeze pe creștinii sirieni să emigreze". "Le transmit țărilor europene care doresc să ajute, sa ajute persoanele în dificultate, cazurile umanitare, dar sa nu încurajeze oamenii să emigreze", a spus acesta.

Potrivit Patriarhului, 450.000 de creștini sirieni si-au parasit casele lor, din cauza conflictului care a început în martie 2011, aproximativ 40.000 dintre ei fugind in Liban. El a mai spus ca între 1.000 și 1.200 de creștini au fost uciși, atat militari cat si civili.

Dar, a mai continuat acesta, "creștinii nu sunt singurii care sunt vizati. Toti sirienii sunt vizati, șiiții și sunniții și druzii și creștinii de toate confesiunile".

Clericul a mai condamnat daunele provocate in cazul a "cel puțin 57 de lacasuri creștine, de la începutul conflictului, și a acuzat Statele Unite și alte țări occidentale de prelungirea luptelor. Crestinii reprezinta aproximativ 10% din populația Siriei, iar mulți s-au adunat de partea Președintelui Bashar al-Assad, temându-se de ideologia islamistă dură a unora dintre luptătorii rebeli.

Conflictul a ucis mai mult de 120.000 de oameni și alte cateva milioane de persoane au fost strămutate, de cand acesta a izbucnit, conform unui raport al VoR.

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
80
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03079 sec - PID: 8434