3

Traducerea Liturghiei Sfantului Ioan Gura de Aur in limba olandeza (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In aceste zile, in Biserica ortodoxa Sfantul Nicolae din Amsteram, Țările de Jos, a avut loc prezentarea unei noi traduceri a Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur în limba olandeză, publicată în două versiuni, pentru clerici și laici.

Acest efort a fost un proiect comun al reprezentanților diferitelor jurisdicții ortodoxe, parohii și mănăstiri din Olanda. 

După finalizarea lucrarii, episcopii Patriarhiilor Moscovei și de Constantinopol, precum și Exarhatul Bisericilor Ortodoxe Ruse din Europa de Vest, au dat binecuvântarea lor pentru utilizarea acestei traduceri ca text liturgic de bază în parohiile din Olanda.

In plus, un nou proiect a fost anunțat in cadrul aceluiasi eveniment: lansarea unei biblioteci speciale pe Internet, la adresa www.orthodoxeteksten.nl. Creatorii acesteia au drept scop colectarea si afisarea tuturor textelor liturgice bisericesti si patristice disponibile în limba olandeză.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01678 sec - PID: 17754