2

Biserica Ortodoxă Rusă a avertizat la adresa "genocidului" comis împotriva creștinilor și a altor minorități religioase, cerând comunității internaționale să ia măsuri.

Apelul a venit în cadrul unui forum care a avut loc in aceste zile în Liechtenstein, dedicat crizei din Siria, la care au participat clerici catolici și ortodocși, împreună cu diplomați, printre acestia din urma aflandu-se si Lakhdar Brahimi, delegat al Ligii Națiunilur Unite-Arabia pentru Siria.

Agentia rusa de stiri ITAR-TASS l-a citat pe Mitropolitul Illarion de Volokolamsk, care conduce departamentul de relații externe al Patriarhiei Moscovei, spunand: "noi toți ar trebui să exprimam un protest puternic împotriva genocidului actual al creștinilor din Orientul Mijlociu, care este o politică intenționată urmărita de forțele extremiste și teroriste care vizează eliminarea totală a Creștinismului din această regiune".

Politicienii și mass-media rareori ridica problema persecutarii creștinilor, a spus el, adaugand ca extremiștii au fost vinovati de atacarea creștinilor și a altor minorități.

"Nu numai creștinii sunt persecutați, ci, de asemenea, alawitii și susținătorii regimului sunnit moderat, inclusiv liderii autoritatii", a mai spus acesta, adăugând că "teroriștii" au distrus Moscheea Umayyad din Alep. Surse pro-opoziție acuză regimul de daune provocate moscheii.

"În fiecare săptămână vom primi vestea că rebelii au distrus o mănăstire creștina sau o biserică, au răpit sau ucis un cleric, au violat o femeie creștină și că familiile creștine au fost înlăturate din casele lor", a spus Illarion. "Este necesar să se ia măsuri pentru a proteja populația creștină din Orientul Mijlociu".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01554 sec - PID: 6855