63

SUA vrea sa antreneze trupe speciale pentru Libia, in Bulgaria

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Pentagonul are în vedere desfășurarea de forțe americane în Bulgaria, in scopul antrenarii trupelor libiene, incepand de anul viitor. Amiralul William McRaven, șeful Comandoului de Operatiuni Speciale al SUA a recunoscut aceasta posibilitate, în timpul unor discutii avute in cadrul Forumului Național de Apărare Reagan, în Simi Valley, California.

Discuțiile vin intr-o perioada in care Libia se confruntă cu un val de atacuri ale milițiilor armate, care a ucis zeci de civili doar în acest weekend (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Aceste grupari au provocat instabilitate în întreaga țară, incepand din 2011, odata cu moartea liderului libian Muammar al-Qaddafi. Națiunea din Africa de Nord cunoaste, de asemenea, o serie de elemente extremiste violente, care au ajuns cunoscute dupa ce in 11 septembrie 2012, in orașul Benghazi, au dus la uciderea ambasadorului SUA, J. Chris Stevens, și a altor trei persoane.

Oficialii de la Pentagon au mai declarat ca libienii vor să antreneze o forță de securitate formata din 5.000 - 8000 de oameni. De asemenea, SUA ar putea antrena o forta libiana de securitate, de combatere a terorismului, mai mica, aceasta fiind nevoita sa o învete abilități de bază militare, cum ar fi manipularea armamentului si patrularea.

De ce Bulgaria? Oficiali ai Pentagonului nu a furnizat o justificare completa, dar tara este membră NATO din 2004 și a fost de acord, în 2006, cu prezenta unor trupe americane de pana la 2.500 de oameni la un moment dat. Anul trecut, s-a cerut o prezență permanentă a forțelor americane, potrivit presei locale. Pregatirea libienilor este probabil să aiba loc in Novo Selo, conform Novinite.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01068 sec - PID: 3132