2

Renumitul Muzeu Egiptean din Cairo va fi readus la fosta lui glorie (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Egiptul a lansat in aceste zile un proiect de mai multe milioane de dolari, de renovare a renumitului Muzeu Egiptean din Cairo, inclusiv planurile de demolare a unei clădiri incendiate care se afla între el și Nil, în încercarea de a atrage inapoi turistii și de a restabili sentimentul de normalitate, după mai mult de doi ani de neliniști.

Organizatorii au declarat că doresc să readuca muzeul vechi de 111 ani la fosta sa glorie, pictand pereții și invaluind etajele in culorile si modelele sale originale.

Ministrul Antichităților, Mohammed Ibrahim, a fost cel care a anunțat planul, în timpul unei conferințe de presă tinute în curtea muzeului.

Una dintre piesele cele mai faimoase ale muzeului, comorile regelui Tutankamon, va fi mutata intr-un nou muzeu egiptean, care se afla în constructie lângă piramidele Gizeh. Acesta este programat să fie finalizat în 2015.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01451 sec - PID: 13048