2

"Ar fi cel mai bine dacă ar începe o colaborare cu opoziția seculară moderata, în lupta împotriva teroriștilor care încearcă să alunge autoritățile atât din Siria cat și din întreaga regiune, fără a mai aștepta sa aiba loc Conferința Geneva-2", a declarat Ministrul de Externe rus, Lavrov.
El a mai spus că soluționarea problemei armelor chimice siriene va crea o atmosferă favorabilă pentru soluționarea politică a conflictului sirian, ca întreg.

Există numeroase grupuri din interiorul și din afara Siriei care doresc să conducă o ruptura intre șiiții și sunniții din lumea arabă. "Mulți din interiorul și din afara Siriei, din Irak și din alte câteva state doresc să creeze o ruptură în Islam, între șiiți și sunniți", a spus el.

Cele mai multe dintre grupurile de opoziție siriene au prezentat interes fata de propunerea Rusiei privind desfășurarea unor consultări informale între diferitele grupuri de opoziție și guvernul sirian, la Moscova, a adaugat Lavrov. "Vrem doar ca poziția noastră sa fie auzita in mod direct, într-o formă nedistorsionata și nerăsucita", a mai spus el.

Lavrov le-a cerut autorităților siriene să-și intensifice eforturile de asigurare, cât mai rapid posibil, a primirii ajutoarelor umanitare. "Apreciem faptul că guvernul sirian, în timp ce continuă lupta împotriva terorismului, nu cedeaza la provocări și isi extinde cooperarea cu agențiile umanitare internaționale, în scopul ușurarii suferinței poporului sirian", a spus ministrul.

Liderul delegației siriene, Ministrul de Externe adjunct Al-Faisal, i-a acuzat pe militanți de obstrucționarea primirii ajutoarelor umanitare. "Teroriștii blocheaza drumurile și ataca convoaiele cu ajutoare umanitare, furand ajutoarele de la cei care au nevoie mai mare de ele", a spus el.

Lavrov a mai numit, de asemenea, colaborarea guvernului sirian, in domeniul armelor chimice, cu ONU și OIAC drept "impecabila", conform unui raport VoR.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01581 sec - PID: 12336