2

Papa Francisc a subliniat ieri necesitatea respectarii și ingrijirii persoanelor în vârstă, spunând ca o societate care nu face acest lucru nu are niciun viitor.

Vorbind la o Messa (Liturghie catolica) tinuta dimineață în Casa Santa Marta, Papa a spus că este regretabil faptul că trăim un timp în care persoanele în vârstă nu sunt cinstite și sunt date deoparte, acestea fiind considerate o pacoste.

Papa Francisc a continuat să deplângă vremurile de astazi, în care persoanele în vârstă nu contează. "Este neplăcut să o spun, dar persoanele în vârstă sunt puse deoparte, deoarece acestea sunt considerate o pacoste. Cu toate astea", a continuat Papa, "bătrânii sunt cei care ne spun istoria lucrurilor, care duc mai departe credința și ne-o dau ca mostenire".

Pentru a ilustra tratamentul bătrânilor nostri, Papa a amintit o poveste a sa, de cand era mic, despre un tată, mama și copiii lor și un bunic. Acest bunic avea mereu fața murdară când mânca supă, fapt care il enerva des pe tata, asa incat i-a cumparat o masa separata, la care bunicul sa manance. Dar, într-o zi, tatăl s-a întors acasă și l-a văzut pe unul dintre copiii săi jucandu-se cu niste bucăți de lemn, asa incat l-a intrebat ce va face cu ele. Fiul i-a raspuns ca ii construieste tatalui o masa pentru cand va deveni si el batran.

Papa a continuat să spuna că o societate care nu are grijă și nu respecta persoanele în vârstă nu are viitor, fiindca ea nu are amintiri. Trebuie să discutam despre acei mulți oameni în vârstă, care trăiesc în casele pentru bătrâni, și este neplăcut să vad cum i-au abandonat familiile lor. Ei sunt comoara societății noastre, a conchis acesta.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01104 sec - PID: 13128