4

Europarlamentarul Anna Záborská, din Slovacia, a sprijinit public, ieri, inițiativa cetățenilor croați "În numele familiei" care va fi urmata de un referendum, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Anna Záborská prezideaza Intergrupul pentru Familie, Drepturile Copilului si Solidaritate intre Generatii, in Parlamentul European. Ea a reamintit că politicile publice naționale și europene nu respectă, în practică, aceste drepturi: "Părinții și asociațiile de părinți ar trebui să urmeze cu atenție evoluțiile politice și să ia măsuri eficiente pentru a afirma drepturile familiei", a spus aceasta intr-o declarație.

Organizatorii inițiativei cetățenești "În numele familiei" ar trebui să fie audiati in Parlamentul European de la Strasbourg, în cadrul unei reuniuni publice a Intergrupului prezidat de Anna Záborská. Referendumul "În numele familiei" va avea loc pe 1 decembrie, in acest al 28-lea stat membru al Uniunii Europene.

Ziua Mondială a Drepturilor Copilului, de fapt, marchează aniversarea adoptării, de către Organizația Națiunilor Unite, a Convenției Internaționale privind Drepturile Copilului, în 1989.

Convenția prevede că familia este unitatea fundamentală a societății și mediul natural pentru dezvoltarea și bunăstarea tuturor membrilor săi și, în special, a copiilor. Ca atare, pentru ca Statul sa-si joace pe deplin rolul sin comunitate, trebuie ca familia să primească protecția și asistența de care are nevoie. 
Convenția mai recunoaște implicit protejarea vieții nenăscutilor, atunci când afirmă ca "copilul, prin lipsa sa de maturitate fizică și mentală, are nevoie de protecție specială și de îngrijire, inclusiv de protecție juridică adecvată, atât înainte cât și după naștere"
Convenția prevede, la articolul 5, obligația statelor de a respecta responsabilitățile, drepturile și obligațiile părinților.
În cele din urmă, articolul 7 prevede dreptul copilului, în măsura posibilitatilor, de a-si cunoaste părinții și de a fi îngrijit de ei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
91
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02551 sec - PID: 8491