2

"Bisericile Catolice Orientale, la 50 ani de la Conciliul Vatican II" este tema Adunarii Plenare a Congregației pentru Bisericile Orientale, care s-a deschis marți, la Vatican, sub conducerea Cardinalului Leonardo Sandri (foto).

Reuniunea, care se va incehia maine, reunește aproximativ 28 de membri ai Congregației, printre care patriarhi și arhiepiscopi, cardinali, arhiepiscopi și episcopi, reprezentanți ai riturilor bizantine, siro-orientale sau caldeene, maronite și siro-occidentale, și din Alexandria.

Scopul acesteia pare a fi "verificarea creșterii gradului de conștientizare a catolicilor orientali, de catre Biserica Universala, în lumina migrației", conform unei declaratii.

Duminica, liderii și părinții Bisericilor Orientale se vor alătura Papei, la o Messa deosebita (Liturghia catolica), de închidere a Anului Credinței. Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01374 sec - PID: 29396