5

DSM 5 - Pedofilia, trecuta si ea ca - orientare sexuala? (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) descrie pedofilia ca pe o "orientare sexuală" și nu ca pe un "interes sexual". Descrierea in cauza, apartinand APA, face sa para ca atractia sexuala fata de copii ar fi o alegere de viață. Descoperirea a fost facuta de revista Charisma, o publicatie religioasa, si semnalata in ultimele ore de radioul Vocea Rusiei.

Cetățenii conservatori și creștini au răspuns acestui lucru, printr-o petitie directionata atât catre Congres cat și catre procurorul general Eric Holder, facand apel la APA să modifice definiția pedofiliei. Curând după aceea, APA a emis un comunicat de presă, prin care urmarea sa corecteze greseala.

APA a declarat că cea mai nouă versiune a DSM – 5 (un manual de tulburări psihice, care este utilizat pe scară largă de către profesioniștii din domeniul sănătății mintale) conținea aceasta greseala. Asociația a spus că termenul ar fi trebuit sa fie citit ca "interes sexual", in loc de "orientare sexuală".

APA afirma ca susține cu fermitate toate eforturile de urmărire în justiție a celor responsabili de abuzurile sexuale și exploatarea copiilor și a adolescenților. În plus, aceasta sprijină eforturile continue care vizează dezvoltarea unor forme de tratament pentru cei care sunt împovărați de tulburarea pedofiliei. Scopul este acela de a opri sau evita atacurile viitoare.

Interesant este, totusi, ca manualul de diagnosticare si statistica a tulburarilor psihice a fost făcut, pentru prima dată, în 1952 și de atunci a tot fost revizuit, dar, cu toate acestea, timp de aproape două decenii nu a fost niciodată modificat. O mulțime de noi informații din partea cercetatorilor au fost descoperite și totuși nimic nu a mai fost adaugat în manual. În cele din urmă, versiunea noua din 2013, DSM-5 a fost totusi lansata, dupa cum se vede…

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
274
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03071 sec - PID: 26466