2

Preotii: ‘maestri’ sau umili slijitori ai iertarii? (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Farncisc le-a cerut, ieri, preoților să fie slujitori ai Tainei iertarii si nu "maestrii ai iertarii". Adresându-se credincioșilor, în cadrul audienței generale săptămânale în Piața San Pietro, Papa a spus, referindu-se la iertarea venita prin Taina Spovedaniei:

"Astăzi aș vrea să vorbesc, din nou, despre iertarea păcatelor(…), un simbol biblic al misiunii incredintate apostolilor de catre Iisus. În primul rând, ne amintim că sursa iertarii păcatelor este Duhul Sfânt, pe care Iisus Cel Inviat L-a revărsat asupra Apostolilor".

"Biserica, cu toate acestea, nu este un maestru al iertarii, ci slujitoarea iertarii. Biserica ne însoțește în călătoria noastră, in schimbarile din viata noastra, și ne cheamă sa experimentam iertarea în dimensiunea sa ecleziala si de comuniune. Noi primim iertarea, prin preot. Prin slujirea lui, Dumnezeu ne-a dat un frate, pentru a ne aduce iertarea în numele Bisericii. Preoții, care sunt slujitori ai acestei Taine, trebuie să recunoască, insa, că și ei au nevoie de iertare și de vindecare, și așa trebuie să își exercite slujirea, în smerenie și milă. Apoi, sa ne amintim întotdeauna că Dumnezeu nu obosește sa ne ierte".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01455 sec - PID: 6549