50
Ieri, in ziua sărbătoririi Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu.

La slujbă au participat părintele exarh, Arhimandritul Rafail Mîţ, părintele consilier Daniel Enaşcu, părintele Protopop Bogdan Ionuţ Stancu, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii Întâistătătorul Eparhiei le-a vorbit credincioşilor despre acest prim popas duhovnicesc din Postul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, despre Marta şi Maria din Betania, în casa cărora a poposit Mântuitorul, despre lucrarea cea bună a Mariei, lucrare la care suntem chemaţi toţi creştinii, mai ales în această perioadă a postului – informeaza reprezentantul media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Arhid. Silviu Dascalu.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii.

Aşezământul monahal este situate în satul Chiroiu-Ungureni, comuna Drăgoieşti, judeţul Ialomiţa. Mânăstirea Chiroiu este un aşezământ monahal de dată recentă. Piatra de temelie a bisericii Mânăstirii Chiroiu a fost pusă pe 24 aprilie 1998, de către primul episcop al Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Nifon, alături de un sobor format din 21 de preoţi. Terenul, în suprafaţă de 3900 mp, pe care se află mânăstirea, a fost donat de către familia Ioniţă din Bucureşti, maica Varvara Arnăutu fiind prima stareţă a acestui aşezământ monahal.

Iniţial, acest lăcaş de cult purta denumirea de Schitul Sfânta Vineri, fiind subordonat Mânăstirii Slobozia. La 1 august 2000, Schitul Sfânta Vineri s-a transformat în Mânăstirea Chiroiu, cu hramul Cuvioasa Parascheva şi Bunavestire. Pe 12 martie 2000, Preasfinţitul Nifon a binecuvântat paraclisul cu hramul Cuvioasa Parascheva, urmând ca pe data de 14 septembrie să fie sfinţit de către vrednicul de pomenire episcop Damaschin şi de Preasfinţitul Teodosie Petrescu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La 2 octombrie 2005 s-a sfinţit biserica mare a mânăstirii. Din atunci mânăstirea şi-a schimbat denumirea, din Mânăstirea Sfânta Vineri în Mânăstirea Chiroiu, cu hramul Bunavestire. Obştea de aici se intreţine şi prin atelierele de croitorie, veşminte preoţeşti, broderie şi pictură proprii, mai informeaza Episcopia.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01291 sec - PID: 10986