2

Patriarhul Caldeean Catolic Louis Raphaël I Sako le-a cerut creștinilor să rămână în Irak, deși atacurile zilnice și bombardamentele ii provoacă pe creștini să emigreze.

AFP a raportat că "optimismul slab, după o ameliorare de scurtă durată a securitatii începând din 2008, a fost spulberat de o creștere a vărsarilor de sânge din acest an".

AFP a continuat: "Creștinii din Irak sunt vizati în mod explicit rar, dar atacurile zilnice și atentatele cu bombă au făcut viața lor de nesuportat".

Patriarhul Sako a mai spus ca 61 de biserici au fost atacate în cei zece ani de la invazia condusă de SUA, cu mai mult de 1.000 de creștini uciși în violențe, chiar dacă nu toti în atacuri tinta.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01069 sec - PID: 28988