2

Biserica Catolica nu va accepta un Orient Mijlociu fara crestini (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc a declarat ieri ca Biserica Catolica nu va accepta un Orient Mijlociu fără creștini, care de multe ori sunt forțati să părăsească zonele de conflict și de neliniște din aceasta regiune.
"Noi nu vom ceda in fata imaginii unui Orient Mijlociu fără creștini", a declarat el, după întâlnirea cu patriarhii din Siria, Irak și Egipt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), înainte de a apela la "respectarea dreptului universal de a duce o viață demnă și de a practica liber credința".

Revoltele Primaverii Arabe, care au revolutionat regiunea, au facut sa creasca tensiunile dintre creștini și musulmani. Francisc a spus că a vorbit cu patriarhii, despre "cei care trăiesc în Orientul Mijlociu, de multe ori în grupuri mici, în medii marcate de ostilitate și conflicte" și "despre dimensiunea diasporei, care este în special în creștere".

Revoltele din regiune, care au adus partidele islamiste la putere, au lăsat multe minoritati crestine speriate de persecuțiile fundamentaliste și violențele sporadice, facandu-le sa emigreze (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01294 sec - PID: 29020