13
Liderul Episcopilor Americani pentru Promovarea și Apărarea Căsătoriei a numit "scandalos" faptul ca parlamentarii au abuzat de citate din Papa Francisc pentru a sprijini o recunoaștere legală a 'casatoriei' intre persoane de acelasi sex.

Guvernatorul de Illinois a semnat, miercuri, legislația de recunoastere a 'casatoriei' intre persoane de acelasi sex (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Decizia legiuitorului din Illinois și a guvernatorului, de a redefini căsătoria prin lege, nu schimbă cu nimic realitatea naturală a căsătoriei, care nu poate insemna decat uniunea dintre un bărbat și o femeie", a spus Arhiepiscopul Salvatore Cordileone de San Francisco, presedinte al Subcomisiei episcopilor din Statele Unite pentru promovarea și apărarea căsătoriei.

"Mai mult decât atât, redefinirea căsătoriei este o nedreptate gravă. Exista o lege care protejeaza binele comun și drepturile autentice, în special dreptul copiilor de a avea o mamă și un tată căsătoriti".

Chicago Sun-Times a raportat că oficialul Michael Madigan, el însuși catolic, l-a citat pe Francisc, dintr-un interviu din iulie, luat în drumul spre Roma, după Ziua Mondială a Tineretului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in care acesta spunea: "Dacă cineva este homosexual, și Il caută pe Domnul, și are bunăvoință, cine sunt eu să-l judec?".

"Papa Francisc a spus aceasta, si el a articulat gandirea mea pe această temă", a spus Madigan. Arhiepiscopul Cordileone a subliniat că o astfel de utilizare a declarației Papei Francisc "este pur și simplu manipulare".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01337 sec - PID: 28599