3

Liderul Episcopilor Americani pentru Promovarea și Apărarea Căsătoriei a numit "scandalos" faptul ca parlamentarii au abuzat de citate din Papa Francisc pentru a sprijini o recunoaștere legală a 'casatoriei' intre persoane de acelasi sex.

Guvernatorul de Illinois a semnat, miercuri, legislația de recunoastere a 'casatoriei' intre persoane de acelasi sex (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Decizia legiuitorului din Illinois și a guvernatorului, de a redefini căsătoria prin lege, nu schimbă cu nimic realitatea naturală a căsătoriei, care nu poate insemna decat uniunea dintre un bărbat și o femeie", a spus Arhiepiscopul Salvatore Cordileone de San Francisco, presedinte al Subcomisiei episcopilor din Statele Unite pentru promovarea și apărarea căsătoriei.

"Mai mult decât atât, redefinirea căsătoriei este o nedreptate gravă. Exista o lege care protejeaza binele comun și drepturile autentice, în special dreptul copiilor de a avea o mamă și un tată căsătoriti".

Chicago Sun-Times a raportat că oficialul Michael Madigan, el însuși catolic, l-a citat pe Francisc, dintr-un interviu din iulie, luat în drumul spre Roma, după Ziua Mondială a Tineretului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in care acesta spunea: "Dacă cineva este homosexual, și Il caută pe Domnul, și are bunăvoință, cine sunt eu să-l judec?".

"Papa Francisc a spus aceasta, si el a articulat gandirea mea pe această temă", a spus Madigan. Arhiepiscopul Cordileone a subliniat că o astfel de utilizare a declarației Papei Francisc "este pur și simplu manipulare".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
280
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03878 sec - PID: 26335