2

Biserica Angliei a votat în favoarea propunerii care permite hirotonirea femeilor-episcop, de anul viitor. Membrii Sinodului general au adoptat o moțiune cu o majoritate de 378 la 8, si 25 de abțineri.

Anul trecut, sinodul nu a reușit să cadă de acord in ce priveste aceasta legislație, numarand doar 6 voturi favorabile.

Odată ce este complet aprobata, mișcarea va merge înaintea Camerei Lorzilor. Primul-Ministru britanic, David Cameron, este un susținător ferm al propunerii și consideră că ii va asigura Bisericii Angliei "locul său ca Biserică modernă, ​​în contact cu societatea noastră".

Părți ale Comuniunii Anglicane au deja femei-episcopi, dar fiindca Biserica Angliei este considerata "Biserica mamă" a comunitatii ecleziale, mișcarea actuala este văzută ca fiind mai importanta, mai ales în ceea ce privește ecumenismul.

Vaticanul si-a exprimat frecvent clar opoziția față de o astfel de mișcare. Într-o declarație din 2008, Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor a spus ca o astfel de decizie ar însemna "o ruptura in tradiția apostolică pastrată de toate Bisericile din primul mileniu și, prin urmare, ar fi un obstacol în plus in reconciliere, între Biserica Catolică și Biserica Angliei".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
88
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.05099 sec - PID: 8133