3

Președintele Libanului, Michel Sleiman, le-a cerut creștinilor locali sa apere mostenirea libaneza în lumea arabă.

În timpul unei ceremonii care a avut loc la sediul Patriarhiei Maronite, zilele trecute, cu ocazia marcarii publicarii unei cărți despre vizita Papei emerit Benedict al XVI-lea în Liban în 2013, Sleiman a spus că creștinii din Liban și din Orientul Mijlociu, care sunt îngrijorați de viitorul lor, ar trebui să evite luarea in considerare a teoriilor eronate, cum ar fi alianța între minorități, si sa faca bine sa-si urmeze propriile orientări.

Președintele Sleiman a citat două "indemnuri apostolice", unul scris de către Fericitul Ioan Paul al II-lea în 1997, iar celălalt de către Papa Benedict al XVI-lea în 2013, ca exemplu pentru astfel de orientări .

"Ca creștini, ar trebui să aplicati îndemnurile apostolice, mai degrabă decât sa încercati alte modalitati, mecanisme sau alte proiecte", a spus el. "Acest lucru înseamnă protejarea 'unitatii' libanezilor din lumea arabă, în care acestia se afla".

Lupta pentru valorile umane și un spațiu tot mai mare pentru democrația adevărată, s-au numarat printre perspectivele și principiile directoare menționate în îndemnurile papale care au fost notate de către Președinte. El a subliniat, de asemenea, necesitatea deschiderii către ceilalți și alternanța de putere prin alegeri libere.

La ceremonie, au fost prezenti si Arhiepiscopul Gabriele Caccia, Nunțiu Apostolic în Liban, precum și Patriarhul maronit Boutros Bechara Rai. În discursul său, Patriarhul Rai a aplaudat impulsul profetic al lui Benedict al XVI-lea, din timpul vizitei sale apostolice în Liban. Papa emerit Benedict al XVI-lea, a spus el, a recunoscut cu claritate că echilibrul libanez propus ca model este foarte delicat și se poate rupe sub presiunea materiala sau sectara.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
218
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02319 sec - PID: 7423