4

Bulgaria: moneda dedicata Manastirii Bacikovo (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In aceste zile, Banca Națională a Bulgariei a emis cea mai recenta moneda din seria bisericilor și mănăstirilor bulgare, dedicata Manastirii Bacikovo (Baskovo). Fondată în 1083 de către Printul Gregory Pakourianos, aceasta este una dintre cele mai mari și mai vechi manastiri ortodoxe din Europa.

Desenul de pe fata monedei conține o copie a icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului, Eleusa, din Mănăstirea Bacikovo. La dreapta, sta logo-ul Bancii Naționale a Bulgariei, si valoarea nominală de '10 ЛЕВА' (10 leva), anul de emisie '2013' și inscripția "БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА" (Banca Națională a Bulgariei) în semicerc.

Reversul prezinta o vedere a Manastirii Bacikovo și imaginea a doi îngeri, cu o icoana a Maicii Domnului din fresca de deasupra porții mănăstirii. Puteti citi si inscriptia "БАЧКОВСКИ МАНАСТИР • УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО" (Manastirea Bacikovo • Adormirea Maicii Domnului).

Designul artistic al monedei este realizat de Evgenia Tsankova și Plamen Cernev.

Fiecare monedă contine 92,5% argint, cu o greutate de 23.33 grame și diametrul de 38,61 mm. Tirajul este limitat la 3.000 de bucăți. Monedele sunt disponibile la casieriile Băncii Naționale Bulgare, pentru suma de 66 BGN 66, inclusiv TVA.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
270
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02489 sec - PID: 7267