17

Bulgaria: Sarbatoare in Catedrala Sfantul Alexander Nevsky din Sofia (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ieri, in ziua de 23 noiembrie, Biserica Ortodoxă Bulgara l-a sărbătorit pe Sfântul Alexander Nevski, printr-o Liturghie festivă în celebra Catedrala Alexander Nevski din Sofia.

Cu această ocazie, Patriarhul bulgar și Mitropolit de Sofia, Neofit, împreună cu episcopii Bisericii Ortodoxe Bulgare, a condus o Sfanta Liturghie, începând cu ora 09:30.

Sf. Alexandru Nevski s-a născut în 1220. El a trăit într-un moment in care tinuturile rusesti se aflau sub control tatar. În timpul domniei sale, regele suedez a condus un atac împotriva Novgorodului, cu o armată mare. Prințul Alexandru și-a asumat apărarea orașului și credinta profunda în ajutorul lui Dumnezeu, câștigand o victorie glorioasă, pentru care a fost numit "Nevsky".

Mai târziu, Alexander a devenit Mare Duce de Vladimirski, Kievski și Novgorodski. Apoi, el a fost numit unic apărător al Credinței Ortodoxe și al poporului împotriva tătarilor. Cu toate acestea, Ducele Alexander nu a acționat cu sabia, ci cu înțelepciune și răbdare.

Sf. Alexandru a domnit zece ani și, în acest timp, el a făcut mult bine religiei, Bisericii și oamenilor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
78
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0455 sec - PID: 8621