2

Egiptul i-a impus ambasadorului turc (foto) sa părăseasca țara, inghetand relațiile bilaterale dintre cele doua tari. Vestea a fost raportata de BBC. Ministerul de Externe al Egiptului acuza Turcia ca nu inceteaza sa se "amestece" în treburile interne ale tarii.

Cairo este revoltat de declarațiile Primului-Ministru Turc, Recep Tayyip Erdogan, făcute în timpul unei vizite în Rusia, joi, atunci când acesta din urmă a criticat răsturnarea "Președintelui islamist al Egiptului, Mohammed Morsi, în iulie", și a cerut eliberarea lui din închisoare.

Potrivit Ministerului de Externe din Egipt, Guvernul Turc sprijină grupurile și organizațiile al căror scop este doar acela de a destabiliza regiunea.

Intr-un interviu adresat ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Egipt, Badr Abdelatty, a declarat ca remarcile lui Erdogan au fost "provocatoare și intervin în afacerile interne ale Egiptului".

Ankara a promis deja să ia contramăsuri. Ankara și Istanbulul au găzduit o serie de reuniuni ale Fratiei Musulmana internationale a lui Morsi. După răsturnarea regimului, ambele țări i-au rechemat pe ambasadorii lor. Ambasadorul Turciei la Cairo, Huseyin Avni Botsali (foto), a revenit în luna septembrie, dar ambasadorul egiptean în Turcia nu a fost reinstalat.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01517 sec - PID: 12561