2

Primul-Ministru turc Recep Tayyip Erdogan, care provocase anterior o multime de reactii, atunci când a spus ca "Nu există nicio țară numită Cipru", acum spune ca ea există și că ea chiar trebuie să fie una.

Erdogan a cerut implicarea a trei puteri pentru garantarea Ciprului – Grecia, Turcia și Regatul Unit – în negocieri, pentru un acord de pace, adăugând că scopul tuturor părților trebuie să fie crearea "unui Cipru".

"[Noi] trebuie să luam parte la acest efort și sa rezolvam aceasta problema veche", a spus Erdogan, după o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, în Sankt Petersburg, unde s-a aflat într-o vizită bilaterală. El a spus ca reprezentanții nu trebuie să părăsească sala de negociere "până când nu se găsește o soluție". Cu toate acestea, nu a oferit si solutii.

"Pentru a rezolva problema, trebuie sa o abordam cu onestitate și sa lasam deoparte orice precondiții", a spus Erdogan, fără a explica in mod clar la ce se refera.

Oficialii ciprioți nu au fost impresionați de ceea ce a spus acesta. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Christos Stylianides, a declarat că problema adoptarii unui comunicat comun "nu este pur și simplu o chestiune de procedura, ci de substanță".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01236 sec - PID: 6549