13

Sarbatorea Craciunului, pentru diaspora greaca din Canada (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Cea mai importantă zi a Creștinismului a fost sărbătorită si de diaspora greacă din Canada, în ciuda vremii nefavorabile, cu vanturi puternice si caderi masive de zapada in unele parti din Ontario, acolo unde pana si energia electrică a avut de suferit.

Unele biserici din Montreal și Toronto au organizat si o masă pentru noaptea de Crăciun, conform obiceiului ortodox tradițional. În alte parohii, masa de Crăciun a avut loc în ziua de Crăciun și a atras mulți ortodocși greci.

Mitropolitul Sotirios de Canada, în pastorala sa de Crăciun, a facut referire la mesajul profund al Nașterii Mântuitorului: "Fiecare dintre noi caută și isi doreste pacea, prosperitatea, fericirea și bucuria, dar totuși nu le putem găsi, pentru că alegem o cale greșită în viață. Calea care duce la prosperitate, pace și bucurie este doar una: aceasta este calea lui Hristos, pe care El Insusi ne-a aratat-o. Ca Dumnezeu, El ne-a învățat: Eu sunt calea, adevărul și viața. El a fost, este și va fi întotdeauna adevărul, calea și viața pentru toți oamenii".

În ziua de Crăciun, grecii s-au adunat în casele lor, pentru a sărbători acest mare moment al Creștinismului, în modul grecesc. Grecii din nord au fript carne de porc, în timp ce cei din Peloponez și insularii au servit curcan și supa calda cu ou si lamaie.

Mai mult decât atât, patiserii și brutării din cartierul grecesc din Park Extension s-au bucurat de clienti multi, care au cautat să cumpere melomakarona, kourampiedes și diples intreaga săptămâna. Se pare ca tradiția greacă a fost la apogeul ei. Comunitatea greacă din Montreal a găzduit o cină de Crăciun pentru cei nevoiași, singuratici si pentru vârstnici, bucurandu-i de duhul comuniunii.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
134
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10555 sec - PID: 31015