13

Republica Srpska si Serbia au nevoie de unitate (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Republica Srpska și Serbia au nevoie de unitate în tot binele, conform unei declaratii a Patriarhului Irineu, lansata ieri in Banjaluka, prin care acesta a facut apel la sârbii din Bosnia și Herțegovina să rămână credinciosi lui Dumnezeu și religiei lor, conform Tanjug.

În urma unei Liturghii oficiate cu ocazia Zilei Republicii Srpska și în ziua de Sfântul Ștefan, sfântul patron al Republicii Srpska (c.Iul.), acesta a remarcat că un număr mare de partide politice există în republica entitate sârbă a Bosniei și Herțegovinei.

Este o rușine că se ceartă, si ar trebui să împărtășeasca același obiectiv în beneficiul poporului, a spus Patriarhul Irineu.

El le-a cerut oficialilor Republicii Srpska sa depuna eforturi in tot ceea ce este spre binele poporului care a suferit foarte mult în războiul trecut.

"Astăzi, suntem forțați să trăim imprăștiati în jurul lumii… iar Biserica este acolo pentru a îmbrățișa poporul, pentru a-l ghida și a-i pastra numele, limba și cultura. Aceasta a fost o mare misiune în trecut, și va fi si în viitor", a spus Patriarhul Irineu, după Liturghia oficiata la Catedrala Hristos Mântuitorul.

La Liturghie au participat Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, Președintele Parlamentului Igor Radojicic, Primul-Ministru Zeljka Cvijanovic, Ministrul Justiției și Administrației de Stat din Serbia, Nikola Selakovic și alți oaspeți.

Agenția de știri Fena raporta că marcarea Zilei Republicii Srpska nu este acceptata nici de bosniacii care trăiesc în entitate.

Vicepreședintele Parlamentului, Ramiz Salkic, a spus că refuzul bosniacilor de a participa la festivități nu reprezinta o negare a Bosniei și Herțegovinei, ci un mod legitim de a demonstra non-acceptarea deciziilor care au fost luate în trecut, fără bosniaci și împotriva intereselor lor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
52
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11209 sec - PID: 14644