3

Apelul Primatului Bisericii Greco-Catolice a Ucrainei, catre popor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Arhiepiscopul catolic major al Kievului și Galiciei, Sviatoslav Shevchuk, Primat al Bisericii Greco-Catolice a Ucrainei, le-a cerut concetățenilor săi să renunțe la violența și să oprească vărsarea de sânge.

"Socat si cu mare tristețe, am remarcat evenimentele care au loc în Kiev, a spus Arhiepiscopul. Având în vedere aceste circumstanțe excepționale, aș dori să fac un apel la toți credincioșii Bisericii, toti ucrainenii și oamenii de bună credință. În numele lui Dumnezeu, opriti vărsarea de sânge!".

El a adăugat: "Violența nu este niciodată o modalitate buna de construire a unui stat liber și independent", și nici nu va "reconcilia inimile" sau va conduce la vreun "rezultat pozitiv".

El a transmis un apel special autorităților ucrainene, "Ascultați-va poporul, nu folositi violența sau mecanismele represive împotriva oamenilor".

Arhiepiscopul Sviatoslav Șevciuk le-a mai cerut liderilor politici ai țării să isi asume "responsabilitatea pentru viitorul poporului lor" și le-a cerut cetățenilor, membrilor diferitelor ONG-uri, în special protestatarilor din Maidan, sa restabileasca  natura pașnică a evenimentelor: "nu lasati emotiile sa marcheze ceea ce aveti mai bun. Nici frica, nici agresiunea sau furia nu sunt de ajutor pentru viitorul nostru".

Magistratilor, Arhiepiscopul Șevciuk le-a cerut "sa asculte vocea conștiinței lor" și să isi aminteasca faptul că "nu există dreptate fără adevăr". "Intreaba-ti-va de ce poporul face apel la 'onoarea' voastra", le-a declarat el judecătorilor din Ucraina. "Nu va patati onoarea cu decizii nedrepte".

Un ultim apel s-a adresat episcopatului și clerului, în sensul ca, "intr-un moment special ca cel prezent" ei trebuie sa știe cum sa "vegheze asupra sufletelor", iar indemnul lor de pace trebuie sa ajunga "la inimile și mințile" acestora, proclamand "pacea Evangheliei lui Hristos".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
113
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03008 sec - PID: 26064