14

"Fie ca pacea de care ne bucurăm în această țară, sa nu reduca ci mai degrabă sa sporeasca preocuparea noastră pentru frații și surorile din țara strămoșească, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu și ale tuturor sfinților Ucrainei!"

Apelul a fost lansat in aceste zile, de catre Ierarhia catolică ucraineană din Canada, cu privire la criza politica din Ucraina.

Semnatarii apelului amintesc faptul ca, in cadrul fiecarei Messe (Liturghie catolica), se fac rugaciuni pentru rezolvarea acestei crize. 

"În primul rând, facem apel la intreaga lume să se roage pentru pace și încetarea violențelor în Ucraina. De mai bine de două luni, oamenii noștri au protestat pașnic în apărarea viitorului lor politic, economic și social. Acesta este dreptul lor democratic și niciun guvern, partid politic, armată sau poliție nu le poate nega acest drept, mai ales prin violență".

"În al doilea rând, ne rugăm pentru bunăstarea Bisericii sfinte a lui Dumnezeu. După mulți ani de statut juridic negat și existența subterana, Biserica noastră Greco-Catolică din Ucraina este din nou amenințată de către autoritatea de guvernământ, cu pierderea statutului sau, de a sta alaturi si de a se ruga cu poporul ei, pe străzile Kievului. Bunăstarea lor este preocuparea noastră".

"În al treilea rând, ne rugăm pentru unitatea tuturor oamenilor din Ucraina. După secole de subjugare de catre puteri din afara, in ultimii ani, drumul spre auto-determinare a fost deschis pentru cetățenii Ucrainei. Rugăciunile și sprijinul nostru sunt necesare pentru a ii încuraja în această întreprindere." – se mai arata in apelul semnat in numele episcopilor catolici ucraineni din Canada, de catre Mitropolitul Lawrence Huculak (foto).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
117
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09959 sec - PID: 31072