24

Monarhie in Serbia: cea mai buna solutie pentru tara (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

"Nu este nevoie sa se organizeze un referendum în care cetățenii sa poata decide privind revenirea monarhiei, pentru că tatăl meu, Petar II Karadjordjevic, a fost indepartat în mod ilegal și nu a abdicat", a spus Prințul Aleksandar Karadjordjevic al II-lea, pentru "Telegraf".

"Nedreptatea poate fi corectată cu dreptate. Imaginea și reputația internațională a Serbiei va fi mult îmbunătățita. Stabilitatea, continuitatea și neutralitatea funcției de șef al statului și unitatea ar putea fi stabilite aici, așa cum este cazul Norvegiei, Suediei, Danemarcii, Japoniei…", a spus prințul, într-un interviu pentru "Dnevnik", atunci când a fost întrebat, ce s-ar schimba în poziția internațională a Serbiei, în cazul in care oamenii ar decide să restaureze monarhia, printr-un referendum.

Aleksandar Karadjordjevic II spune ca, în caz contrar, el va rămâne neutru în alegerile care vor avea loc pe 16 martie, așa cum a fost întotdeauna. "Partidele politice, uneori, isi adapteaza acțiunile lor la condițiile actuale și la unele mici capricii, ignorând marile idei scrise în programele proprii", a spus el, adăugând că, în convingerea sa profundă, o monarhie constituțională parlamentară ar fi cea mai bună soluție posibilă pentru Serbia.

"Cu mine, pe această temă, sunt de acord nu doar membrii Coroanei, ci multi alti intelectuali proeminenți, precum și cetățenii de rând. Sper sincer că Serbia va merge, în curând, pe această cale", a spus el.

Prințul Aleksandar Karadjordjevic al II-lea a mai vorbit, conform Patriarhiei Moscovei, despre participarea sa la rugăciunea națională cu Președintele Barack Obama, in Washington: "Toata lumea a fost foarte prietenoasa și foarte curioasa vizavi de Serbia și de regiunea noastră. Țara noastră și regiunea nu sunt bine cunoscute. Din când in cand, mai apar știri negative și ele atrag întotdeauna atenția. În ceea ce privește activitatea și investitiile de aici, ei doar intreaba, in cea mai mare parte, pentru că noi, ca țară, nu luam măsuri organizate în scopul prezentarii noastre. Trebuie sa călătorim și sa promovam investițiile în Serbia, iar grupul-țintă ar trebui să fie potențialii investitori, pe care sa-i aducem aici si sa-i răsfățam cu ospitalitatea noastră".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
97
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.06339 sec - PID: 30542