10

Biserica greco-catolica din Ucraina (UGCC) continua să formuleze acuzații false și critici orbești la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse și a autorităților ruse, pentru situația în curs din Crimeea. Aceste afirmații au aparut după ce Crimeea a aderat la Federația Rusă, conform unei analize a jurnalistilor ortodocsi George Alexandru si Chisa Dorado, din Serbia, citati de PCO News.

Mai multe medii romano-catolice au raportat că ucrainenii catolici s-ar confrunta cu persecuții extreme în Crimeea. Ele acuza in mod fals ca acestia ar fi amenințati, ca li s-ar fura proprietățile catolice din Ucraina, le-ar fi rapiti preoții si altele asemenea.

Sviatoslav Shevchuk a vorbit recent privind rolul pe care Biserica sa l-ar fi jucat în timpul recentelor schimbărilor politice din Ucraina și a criticat în mod deschis Biserica Ortodoxă Rusă, afirmand ca Patriarhia Moscovei ar fi eșuat în a condamna anexarii rusesti a Crimeii. Dar UGCC și Vaticanul nu au furnizat nicio dovadă a unor astfel de persecutii.

Trebuie retinut si faptul ca, o lungă perioadă de timp, Rusia nu a avut nicio implicare în Ucraina, dupa cum a afirmat si Presedintele Vladimir Putin. Recent, un referendum pentru independență a avut loc in Crimeea, cetatenii alegand singuri să se alăture Rusiei. Acest lucru s-a realizat doar prin referendum democratic și sistem de vot.

Susținută de Vatican, Biserica Greco-Catolica Ucraineana a avut întotdeauna pe agenda sa obtinerea statutului de Biserica națională a Ucrainei, încercand acest lucru prin toate mijloacele, dar eșuand lamentabil. Catolicii ucraineni au făcut presiuni indelungi asupra Vaticanului, pentru a fi recunoscuti si ca Biserică Patriarhală, dar dorința lor nu a fost încă satisfacuta, în special pentru că Vaticanului se teme că ar putea strica relațiile sale cu Biserica Ortodoxă Rusă. Cu toate acestea, de multe ori se refera la aceasta grupare ca și cand i s-ar fi acordat statutul de Patriarhie.

Agenda istorica a Vaticanului, de fapt, demonstreaza, intentia crearii riturilor catolice rasaritene avand ca scop subjugarea Bisericii Ortodoxe la autoritatea Papei din Roma. Chiar dacă Vaticanul a reușit să creeze 22 de rituri diferite Catolice Răsăritene, au existat esuari de la rezultatele dorite. Criza riturilor catolice rasaritene porneste de la faptul ca, prin identitatea lor, ele nu sunt nici catolice nici ortodoxe.

Din aceste motive, s-a ajuns astazi sa se raporteze ca UGCC a sprijinit în mod activ gruparile extremiste de dreapta din Maidan, în Kiev, distribuind mai multe broșuri prin care sa aprinda protestul ilegal. Catolicii ucraineni au distribuit, de asemenea, "O carte de rugăciuni a revoluționarului", in Maidan, conform unei analize a lui George Alexander si Kisha D Dorado, reprezentanti ortodocsi din Serbia, citand mai multe surse, printre care Pravoslavie, Catolic Herald, Catolic Culture etc.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
101
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03729 sec - PID: 26116