11

Ceva ciudat se intampla - este o mare tacere (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ortodoxia marcheaza, astazi, Sfanta zi de Sambata – o zi înainte de Învierea lui Hristos – ziua în care El coboară la cei morți și le predică sufletelor plecate:

17.    Căci e mai bine, dacă aşa este voia lui Dumnezeu, să pătimiţi făcând cele bune, decât făcând cele rele.
18.    Pentru că şi Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepţi, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19.    Cu care S-a coborât şi a propovăduit şi duhurilor ţinute în închisoare,
20.    Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aştepta, în zilele lui Noe, şi se pregătea corabia în care puţine suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă" 
(1 Petru 3). 

"Ceva ciudat se intampla… este o mare tăcere pe pământ, astăzi, o mare tăcere și liniște. 

Tot pământul tace, pentru că Regele este adormit. Pământul s-a cutremurat și încă se cutremura, pentru că Dumnezeu a adormit în Trup și i-a ridicat pe toți cei care au adormit de când a început lumea. Dumnezeu a murit în trup, iar iadul tremura de frica.

El a plecat să-l caute pe primul nostru părinte, ca pe o oaie pierdută. Din marea dorinta de a-i vizita pe cei care trăiesc în întuneric și în umbra morții, El a plecat pentru a-i elibera din captivitate pe Adam și Eva, El Care este atât Dumnezeu cât și fiu al Evei. Domnul s-a apropiat de ei prin Cruce, arma prin care a invins. La vederea Lui, Adam, primul om pe care l-a creat, s-a lovit în piept îndurerat și a strigat catre intreaga lume: Domnul meu să fie cu voi cu toți! Hristos i-a răspuns: Și cu duhul tău.

El l-a luat de mână și l-a ridicat, zicând: Scoală-te, o, cel adormit, și învie din morți, iar Hristos iti va da lumina. Eu sunt Dumnezeul vostru, care de dragul vostru am devenit fiu al vostru. Din dragoste pentru voi și pentru urmașii vostri, am acum puterea de a le ordona tuturor celor care s-au aflat in robie sa iasa, tuturor celor care sunt în întuneric să fie luminați, tututor care dorm sa se trezeasca. Eu iti ordon, o, cel adormit, sa te trezesti. Nu te-am creat să ramai prizonier al iadului. Înviaza din morți, pentru că eu sunt viața pentru cei morți. Scoală-te, lucrarea mainilor Mele, care ai fost creat dupa Chipul Meu.

Inviaza, să lăsăm acest loc, pentru că voi sunteți în Mine și Eu Sunt în voi; împreună vom forma o singură persoană și nu putem fi despartiti. De dragul tau, Eu, Dumnezeul tău, am devenit fiul tau; Eu, Dumnezeu, am luat chip de rob; Eu, al Carui lacas este dincolo de ceruri, am coborât pe pământ și sub pământ. Pentru binele tău, de dragul omului, m-am facut om fără ajutorare, liber printre cei morți. De dragul tau, al celui care ai parasit gradina, am fost trădat într-o grădină, și am fost răstignit într-o alta grădină…

Vezi, pe fata mea, scuiparile pe care le-am primit, pentru a-ti reda viata altadata suflata peste tine. Vezi semnele loviturilor pe care le-am primit, pentru a-ti reda firea ta stricata fata de Chipul Meu.

Pe spate, vezi semnele biciuirilor, pe care le-am îndurat pentru a te scapa de povara care iti atarna tie in spate.

Vezi mâinile mele, puternic pironite în cuie, pe un pom, pentru tine, care altadata cu rautate ti-ai întins mâinile spre alt pom.

M-am culcat pe Cruce, si o sabie a străpuns Coasta Mea, pentru tine care te-ai culcat în Paradis și am facut-o pe Eva din coasta ta. Coasta Mea a vindecat durerea ta. Culcarea Mea te va trezi din somnul tău in iad. Sabia care mi-a străpuns coasta mea, a fost sabia care se intorsese impotriva ta.

Inviaza, să lăsăm acest loc.

Dusmanul te-a scos afară din Paradisul pământesc. Eu nu iti voi reface acel Paradis, ci Eu te voi introniza in ceruri. Ti-am interzis pomul care era doar un simbol al vieții, dar vezi, Eu, Care sunt însăși viața, Sunt acum una cu tine.

Le-am cerut heruvimilor să te păzească, asa cum robii sunt paziti, dar acum ii fac sa te venereze ca pe Dumnezeu. Tronul format de heruvimi te așteaptă, grabnic și nerăbdător. Lacasul nuntii este împodobit, petrecerea este gata, lacasurile eterne sunt pregătite, lacasurile comorilor si ale bunatatii sunt deschise. Împărăția cerurilor a fost pregătită pentru tine, din vesnicie" (1)

Si, "pentru ca a distrus iadul și a deschis portile de netrecut pentru spiritele plecate, Hristos a lăsat diavolul abandonat și singur"… (2)

14. Căci tot ceea ce este descoperit, lumină este. Pentru aceea zice: "Deşteaptă-te cel ce dormi şi te scoală din morţi şi te va lumina Hristos".

15. Deci luaţi seama cu grijă, cum umblaţi, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca cei înţelepţi,
16. Răscumpărând vremea"…
(Efeseni, 5)

- un articol, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

1. traducere, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, dupa un autor necunoscut, din primele secole ale Crestinismului – probabil Sfantul Epifanie al Ciprului

2. Sfantul Chiril al Alexandriei (începutul secolului al 5-lea)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
82
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.09414 sec - PID: 27407