2

Din surse aflate in strainatate, aflam ca Biserica Ortodoxă Macedoneană (MOC – foto: Arhiepiscopul Stefan de Ohrid si Macedonia), prin Sinodul propriu, a trimis scrisori Patriarhiei Ecumenice, Bisericii Ortodoxe Ruse și Bisericii Ortodoxe Sârbe, prin care isi exprima disponibilitatea de a redeschide negocierile cu privire la restabilirea comuniunii. 

Biserica Ortodoxă Sârbă solicita, la randul ei, eliberarea Arhiepiscopului Jovan de  Orhid (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a fost reținut de către autoritățile macedonene de mai mult timp, ca o condiție majoră pentru modernizarea dialogului pentru unitate canonică. 

Biserica Ortodoxa Macedoneana (MOC) nu este recunoscuta de alte Biserici Ortodoxe și este considerata ne-canonica. Singura Biserica Macedoneana canonica este Arhiepiscopia Ortodoxa de Ohrid (în cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe), care este în deplină comuniune cu toate celelalte Biserici Ortodoxe.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01044 sec - PID: 15870