39

"Am fost surprins de ceea ce s-a întâmplat. Biserica noastră se află în oraș de 130 ani, și nu a patit niciodată așa ceva. Îmi pare rău pentru faptul ca biserica noastră a fost atacata – și îmi pare rău pentru persoana care a făcut-o. Nu știu cine este și de ce a facut asta, dar îmi pare rău pentru ea, și mă voi ruga ca Domnul sa-l intoarca la calea cea dreaptă" – spune protopopul Miodrag Glisich, de care apartine Biserica Schimbarea la Fata din Baden-Baden, Germania.

Mass-media locală este si ea nedumerita, in ce priveste cauzele care au provocat incidentul, și a numit "ciudat", "misterios" si salbatic ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 27 aprilie, când un necunoscut a încercat să incendieze Biserica ruseasca Schimbarea la Față. Acest lucru s-a întâmplat cu câteva ore înainte de începerea Sfintei Liturghii. 

"In biserica, se afla un mormant – acolo unde se afla rămășițele pamantesti ale ctitorilor și binefăcătorilor bisericii construite în urmă cu 130 de ani – iar printr-o mica fereastra, raufacatorul a fost descoperit turnand benzină", a declarat parohul Eugene Balobanov. "Din fericire, focul nu s-a extins. Apoi, acesta a stropit cu benzina si a dat foc unui recipient cu hartii si unei banci de lemn de pin din curtea din spate. Locuitorii din casa vecină au văzut flăcările din curtea bisericii și au alertat politia, care, la sosire, a efectuat investigatii primare.

Pompierii au reușit să stingă focul. Infractorul a fugit. În ciuda unei căutari intensive de catre poliție, prinderea lui a eșuat. Este discutabil dacă acest act a fost motivat politic.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
88
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07818 sec - PID: 30135