15

Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului, din Republica Macedonia, conform misiunii sale de monitorizare a situației drepturilor și libertăților omului in aceasta tara, a publicat recent raportul său anual, pentru anul 2013. 

Comitetul Helsinki a observat ca, în 2013, ca și în alti ani precedenți, au existat încălcări grave ale libertăților și drepturilor cetățenilor, precum și încălcări grave ale principiului statului de drept și ale cadrului legal de stat. Mai mult decât atât, ceea ce este deosebit de alarmant, este faptul că încălcările înregistrate indica nu numai probleme sistematice în funcționarea organelor și instituțiilor, dar și abuz de autoritate in cadrul acestora. 

În capitolul privind drepturile civile și politice, ale acestui raport anual, se vorbeste despre deținuții politici din Republica Macedonia, cu accent pe privarea de libertate a Arhiepiscopului Jovan de Ohrid (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 

Raportul afirma că Arhiepiscopul Jovan Vraniskovski este primul deținut politic din Macedonia, dupa independența acesteia. 

Acțiunea poliției, de arestare a acuzatului, numita "Schismaticii", reprezintă o încălcare directă a principiului prezumției de nevinovăție a acuzatului. Macedonia, din 2004, refuză să înregistreze Arhiepiscopia Ortodoxa de Ohrid, ca Biserică sau grup religios.

Comitetul Helsinki reprezintă Arhiepiscopia Ortodoxa de Ohrid în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, din 2006, iar un verdict este asteptat în cursul anului 2014. Membrii acestei Biserici se confruntă cu stigmatizari în public, fiind numiti "trădători, schismatici și criminali", iar Arhiepiscopul Jovan continua sa fie urmarit penal de autoritati, in ultimii 11 ani fiind închis de sase ori, iar în momentul de fata executand o pedeapsă cu închisoarea in "Idrizovo", Skopje – se mai arata in raport (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
208
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16526 sec - PID: 8027