10

Parlamentul din Danemarca a votat sapatamana trecuta, dupa cum deja se stie, o lege prin care practic sunt fortate bisericile care aparțin Bisericii Luterane de stat sa oficieze slujbe de cununie si pentru cuplurile gay, la altarele lor. 

Legea a intrat in vigoare pe 15 iunie. 

Conform legislației, preoții pot refuza să efectueze ceremonia, dar ei nu pot interzice ca o astfel de ceremonie sa aiba loc in clădirea bisericii lor. 

"Pentru moment, Biserica Catolica nu este îngrijorata", a declarat Niels Messerschmidt, director de informare pentru Episcopia Catolică de Copenhaga. 

"Au existat unele discuții în mass-media, oamenii sustinand că această legislație ar trebui, de asemenea, sa includa si alte grupuri religioase", a declarat acesta pentru Radio Vatican, "dar nu a existat nimic la nivel oficial." 

Messerschmidt a mai declarat, in plus, ca membrii mai conservatori ai Bisericii Luterane s-au opus legislației, iar episcopii luterani nu au avut o politică unitară privind aceasta problema.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
192
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15978 sec - PID: 8027