9

Lansarea filmului: Ortodoxia in Insulele Britanice

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Filmul documentar "Ortodoxia în Insulele Britanice" a fost difuzat in premiera, ieri, la ora 10:05 (ora Moscovei), pe postul de televiziune rusesc "Kultura", dupa cum informeaza serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION, care citeaza publicatia bisericeasca Pravmir.

Autorul filmului este Mitropolitul Ilarion (Alfeyev- foto), iar producătorul acestuia este Valery Shehovtsev.

Filmul, lansat în anul culturii ruso-britanice, relatează istoria Ortodoxiei în Insulele Britanice: convertirea locuitorilor arhipelagului la credința creștină; dezvoltarea Bisericilor creștine in Insulele Albion, până la schisma dintre Bisericile Rasaritene si Occidentale; precum și starea actuală a Bisericii Ortodoxe din Marea Britanie.

In film, participa episcopi, preoți parohi și simpli enoriași, britanici nativi care reflecteaza asupra rădăcinilor lor spirituale ortodoxe.

O parte importantă a filmului se referă la istoriile teologilor moderni și asceților pe care Marea Britanie i-a dat Ortodoxiei, cum ar fi Mitropolitul Antonie de Suroj, Arhimandritul Sofronie (Saharov) și Mitropolitul Kallistos (Ware).

Filmul a fost creat de către Fundatia Sfântul Grigorie Teologul, cu sprijin din partea Agenției Federale de Presă și de Comunicare in Masa.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
151
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15931 sec - PID: 24727