11

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, se va afla astazi în Arabia Saudită, pentru a discuta despre situația din Siria și Irak, a declarat un oficial al Ministerului Rus de Externe. 

"Lavrov va vizita Jeddah, la invitația Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Arabiei Saudite, Saud al-Faisal, pentru discuții cu membrii conducerii Arabiei", a remarcat oficialul, citat de radioul Vocea Rusiei.

"Pe parcursul viitoarelor reuniuni, au de gând să discute situația din Siria și din jurul ei, starea de lucruri din Irak, privind asigurarea securității în zona Golfului, precum și aspecte legate de actualitatea interacțiunii ruso-arabe, inclusiv a dialogului politic și de cooperare în sfera comercial-economica", a adăugat oficialul.

Rusia și Arabia Saudită sunt angajate într-un dialog activ în diferite domenii.
Pe 3 iunie, al-Faisal a vizitat localitatea Soci, unde s-a întâlnit cu Președintele rus Vladimir Putin și cu Lavrov.

Pe 9 iunie, Lavrov și al-Faisal au avut o convorbire telefonică privind inițiativa araba. Ei au discutat despre eforturile depuse pentru soluționarea crizei din Siria și în alte situații conflictuale din regiune.

Cele două țări coopereaza economic, inclusiv în domeniul energiei. Pe 18 iunie, Rusia și Arabia Saudită au convenit asupra unui proiect de acord-cadru interguvernamental privind cooperarea în domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare și asupra pașilor ulteriori în pregătirea semnarii contractului.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
132
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12673 sec - PID: 14281