15

Califat Islamic si in Yemen

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Arwa Abdo Othman, o activista yemenita pentru drepturile omului, a raspuns unui interviu al agentiei Ansa, ieri, vizavi de situația din țara sa, la trei ani după o revoltă împotriva Președintelui Ali Abdallah Saleh (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

"Idealurile revoluției s-au schimbat, din păcate, cu ale altora: ale terorismului, triburilor, seicilor și tuturor grupărilor armate și milițiilor, care au ieșit în stradă în numele revoluției", a spus ea. 
"Am participat la proteste, chiar înainte de 2011", a spus ea, "atunci când tinerii au ieșit în stradă pentru a cere și revendica drepturile lor la viață, la schimbare, la un stat civil și la cetățenie, fără nicio discriminare, la drepturile omului: un vis, care încă persista".

Cu toate acestea, a continuat ea, "grupurile fundamentaliste au intrat pe scenă și – chiar în fața mea – Abdul Majeed al-Zindani (considerat un terorist de către SUA – foto) din partidul fundamentalist "Reforma", a venit cu milițiile sale armate". El a vorbit în fața a mii de protestatari, a mai spus aceasta, "spunându-le ca nu este vorba despre un stat, ci ca există un Califat Islamic, și că orice schimbare trebuie să vină de la Sharia".

Acest lucru a însemnat, practic, islamizarea revoluției și schimbarea ei. Acest om – care se afla pe lista celor mai căutați teroriști din lume – este astazi în Yemen și ține conferințe.

Ultimii trei ani au fost o perioadă foarte dificilă în Yemen. După înlăturarea fostului Președinte, Ali Abdallah Saleh, în 2011, luni de proteste și de ciocniri au avut loc între diferitele facțiuni ale forțelor armate și milițiile tribale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

O criză de lungă durată a condus la slăbirea puterii centrale și la consolidarea, nu doar a milițiilor cu legaturi Al-Qaeda, ci, de asemenea, a separatiștilor din sud și a rebelilor șiiți Zaidi din nord.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
169
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11718 sec - PID: 7971