12

Bani, putere si vanitate - o inima in lanturi

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc a avertizat, ieri, despre dorinta de a avea bani, putere și prestigiu, care impietresc inima si nu pot aduce adevărata fericire. 
Adevăratele comori care pot înveseli inimile noastre, a spus el, sunt dragostea pentru cei de langa noi și inchinarea la Dumnezeu.

Papa Francisc s-a bazat, in predica sa, pe citirea Evangheliei în care Iisus le spune Apostolilor Sai sa nu-si adune comori, pentru ei, pe pământ.

Prima dintre aceste comori pământești, a spus el, este banul, care este întotdeauna vanat de hoți și de capriciile pieței. Banii, a spus el, ne sunt necesari, noua si familiilor noastre, dar a avertizat că, cei care sunt mereu în căutarea unor metode de acumulare de avere, vor sfârși prin a-si pierde sufletele.

O altă comoară pământească, despre care a mai vorbit Papa, este prestigiul sau vanitatea, asemenea fățarnicilor din vremea lui Iisus, "care făceau mare spectacol din rugăciunea lor".

În al treilea rând, Francisc a avertizat impotriva puterii: "Mulți bărbați și femei mândre și puternice au ajuns în anonimat, în sărăcie și în închisoare!".

Dacă veți căuta aceste comori, a spus Papa Francisc, inima voastra se va afla în lanțuri, iar Iisus doreste ca inimile noastre să fie libere. Și, inimile noastre pot fi eliberate, doar dacă vom căuta comorile cerului, care sunt iubirea, răbdarea, slujirea celorlalti și inchinarea la Dumnezeu. Aceste comori vor naste o inimă liberă și luminoasa, care va îmbătrâni asemenea unui vin bun, a spus Papa.

 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12807 sec - PID: 11562