11

Mitropolitul Onufrie, locum tenens al Mitropolitului de Kiev, este de părere că situația moală actuală a Europei nu este de bun augur pentru Ucraina.

"Europa demonstrează deja un exemplu concret de viață fără Hristos. Noi nu mai putem respecta poruncile Domnului. În schimb, totul devine din ce in ce mai permisiv, afland că viața nu este sfințita prin legea divină, ci de dorințele oamenilor. Aceasta este o viziune eronata", a spus Mitropolitul Onofrei, într-un interviu pentru Interfax.

Mitropolitul s-a referit la legalizarea uniunilor homosexuale, la eutanasie, la atitudinea tolerantă față de avort.

"Aceste legi, pe care ni le propune noua lume europeana, sunt inacceptabile pentru noi. Nu putem lucra cu această lume și să ne unim cu ea. Noi trebuie să fim alaturi de cei care respecta legile lui Dumnezeu. Problema este că, daca nu mai există mulți oameni pe pământ care sa mai păstreze modul de viață conform lui Dumnezeu, viața omului va fi condamnata, iar omenirea se va indrepta spre propria distrugere", a spus el. 

În ceea ce privește operațiunile militare din Ucraina, Mitropolitul a spus că s-a întâlnit cu Președintele Poroșenko. 

"Președintele vrea și spera ca se va opri vărsarea de sânge, dar după cum am înțeles, nimeni nu propune acum mecanisme acceptabile pentru o reglementare pașnică", a declarat Mitropolitul.

Întrebat dacă Ucraina va sărbători ziua tradițională a Botezului Rusiei, pe 28 iulie, Mitropolitul Onufrie a declarat că "sunt o mie de ani de cand, prin botezul Rusiei, Domnul a binecuvântat poporul nostru, țara noastră, capitala noastra Kiev. Noi comemoram intotdeauna această sărbătoare, cu recunoștință deosebită față de Dumnezeu. Prin rugăciune, vom depăși toate tulburarile", a adăugat el.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
133
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09824 sec - PID: 24532