21

91 de biserici distruse in Siria. Criza din zona

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Patriarhul melkit Grigore al III-lea Laham a participat, zilele trecute, la reuniunea anuala a Sinodului Bisericii Greco-Catolice Melkite. Cu aceasta ocazie, Patriarhul a spus că 91 de biserici au fost avariate sau distruse, dintre care 37 apartin Bisericii Catolice Melkite.

Din 2011 si până anul trecut, războiul civil sirian, care a instigat armata guvernului împotriva forțelor rebele, a dus la moartea a mai mult de 120.000 de persoane, potrivit unui raport din luna septembrie 2013, al ONU. Conflictul a dus la un exod în masă al sirienilor, care locuiesc acum în tabere de refugiați.

Între timp, țările vecine sunt si ele în mijlocul unor conflicte.

"Libanul este în criză, președinția republicii este vacanta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Irakul se întoarce din nou la foc și sânge (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Sperăm că Egiptul își va recapăta rapid stabilitatea și securitatea, cu noul sau Președinte (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)".

"Ce sa mai spunem despre Siria, care se află în cel de-al patrulea an de criză sângeroasa, o adevarata cruce pentru întregul popor, o țară în care oamenii și clădirile sunt devastate?", a spus el.

"Să nu uităm nici de suferința fraților și surorilor noastre din Țara Sfântă și de conflictul israeliano-palestinian, care generează crize in întreaga regiune".

"Tuturor fiilor nostri le spunem: Nu plecati! Așteaptati! Rezistati! Sunteti o turma mica, dar cu un rol important".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
137
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14557 sec - PID: 14170