10

Ucraina: despre Sinodul Ortodox “anti-razboi”

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary, secretar al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a numit ultima sesiune a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, din 19 iunie 2014, un sinod "anti-război".

"Am putea spune că a fost un sinod anti-război. El a fost marcat de apelul de încetare a vărsarii de sânge intre frati, în estul țării. Am ascultat rapoarte ale unor episcopi care își desfășoară ascultarea lor în zonele eparhiale care au devenit acum tensionate: în regiunile Donețk și Lugansk".

"Sunt rapoarte din care rezulta numeroase cazuri de deces și sunt o dovadă a situației socio-economice cumplite, din mai multe raioane aflate la un pas de o catastrofă umanitară".

"Am apelat la Președinte, pentru a face tot ce ii sta in putere, pentru a opri vărsarea de sânge. Acest lucru este important. Orice altceva poate și ar trebui să fie negociat și discutat, dar problemele pot fi rezolvate pașnic. Acum, cel mai important lucru este ca oamenii să nu moară. Aceasta este poziția Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Această poziție, cred eu, este clara pentru orice crestin".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
80
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10663 sec - PID: 13317