17

Secretarul General al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu (MECC), pr. Michel Jalakh, i-a chemat pe președinții Consiliului la o reuniune extraordinară în Amman, Iordania, pe 19 iunie 2014, care a fost găzduită de către Preafericitul Părinte Teofil III.

La finalul intalnirii, acestia au emis o declaratie, prin care s-au aratat constienti de angajamentul Majestatii Sale Regele Abdullah al II-lea in a pleda pentru prezența creștină în Regat și au fost recunoscători pentru sprijinul său.

"Actualele evenimente neașteptate care au loc în Irak se alătura unei continue deteriorari a situatiei țărilor din regiune", se arata in comunicat.

"Poporul irakian risca sa fie dominat de extremismul politic și religios, fapt care ne cheamă sa sensibilizam întreaga lume, pentru a lua măsuri imediate. Președinții Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu condamnă toate formele de violență împotriva bisericilor, moscheilor și a altor instituții religioase. Ei ii încurajează pe toți creștinii și oamenii de bună credință să ramana puternici și sa nu se teama".

"Facem apel la toate părțile implicate, să caute reconcilierea fără discriminare rasială sau religioasă. Facem apel pentru eliberarea celor doi arhiepiscopi răpiți, Boulos Yaziji și Yuhanna Ibrahim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), alaturi de a tuturor preoților răpiți și a oamenilor nevinovați".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
151
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08831 sec - PID: 14624