17

Duminică, 22 iunie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit slujba Vecerniei în parohia românească din Copenhaga, fiind înconjurat de ieromonahul Avram Gînju și de enoriașii români din capitala Regatului Danemarcei.

Cu acest prilej, au fost venerate icoanele Sfinților Români și moaștele Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, care se păstrează în prestolul altarului bisericii catolice daneze cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Copenhaga, unde este găzduită parohia românească.

La finalul slujbei, Preasfințitul Macarie a susținut o cateheză despre cinstirea sfinților, membrii proslăviţi ai Trupului lui Hristos.

Cu aceasta ocazie, ierarhul ne-a marturisit: "sfinţenia acestora, cărora cei mai mulţi le purtăm numele, este o strălucire a sfinţeniei lui Hristos Însuşi, iar sărbătorirea fiecărui sfânt, înseamnă sărbătorirea lui Hristos într-unul din aspectele Sale particulare reprezentat prin acest sfânt; înseamnă a intra în relaţia de rugăciune, care uneşte acest sfânt cu Hristos, spre folosul nostru duhovnicesc".

Parohia românească din Copenhaga este ocrotită de Sfinții Cuvioși Grigorie Decapolitul de la Bistrița Vâlcii și Nicodim cel Sfințit de la Tismana.  In galeria media a acestui articol (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea mai multe fotografii de la acest eveniment.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
91
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.21822 sec - PID: 12904