9

Membrii Casei Regale a Romaniei, la Curtea de Arges

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Delegaţia Casei Regale a României a fost primită in aceste zile, la Curtea de Argeș, potrivit unor surse din Eparhia Argesului. Membrii Casei Regale s-au închinat în Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria domnitorului Sfânt Neagoe Vodă Basarab. Cu această ocazie, Principele Nicolae a aprins lumânări la mormântul Regelui Carol I, de la a cărui venire în țară se vor împlini o sută cincizeci de ani în aprilie 2016.

Oaspeții au vizitat şantierul deschis la noua Catedrală Arhiepiscopală, cu hramul Sfânta Muceniță Filoteia şi Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil, noua necropolă regală.

Această impunătoare construcţie va avea 36 de metri lățime, în zona fațadei, iar înălțimea maximă a turlei centrale va fi de 21 metri. La intrare, se construiește un spațiu destinat necropolei regale, unde sunt proiectate 12 morminte pentru membrii familiei regale, fiind un proiect derulat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în parteneriat cu Casa Regală a României.

Piatra de temelie la acest Sfânt lăcaş de rugăciune a fost pusă de Principesa Moştenitoare, în data de 10 mai 2009.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
144
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14345 sec - PID: 31254