13

50 000 de asirieni fug din cauza luptelor din Irak

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Aproape toata populația Qaraqosh, adica 50.000 de asirieni, au fugit din oras, pe fondul luptelor între ISIS și kurzi. 

Arhiepiscopul sirian catolic Mar Youhana Boutros Moshe a încercat să negocieze cu ISIS și kurzii, pentru a-i convinge să părăsească orașul, dar negocierile au eșuat. ISIS și "triburile revoluționare" (sunnite) erau hotarate sa ia cu asalt orașul. 

Conform Episcopului Yousif Habash, al Bisericii Ortodoxe Siriace din New Jersey, Qaraqosh (cunoscut si sub numele de Baghdede) este acum aproape complet abandonat. O sursă raporta pentru AINA ca populația a fugit in Arbel, Dohuk, Alqosh, Tel Kepe, Telsqop și Ankawa. 

Manastirile si bisericile sunt pline de refugiați creștini, strămutați din Baghdede. Există o nevoie urgentă de hrană, apă, ajutor medical și pături. 

Forțele kurzilor și ISIS au folosit, reciproc, mortiere. Kurzii s-au poziționat pe partea de est a Qaraqosh, ISIS și "triburile revoluționare" staționeaza in vest și partea de sud, în apropiere de satele Tawajna și Qurtaba-Arab și la sud de Balawat. 

ISIS le daduse forțelor kurde un ultimatum să părăsească orasul. Orasul este cunoscut sub trei nume: Baghdede în asiriana, Hamdaniya în arabă și Qaraqosh în turcă.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
89
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10517 sec - PID: 6821